Home
Over Monique
NLP
Het enneagram
Mijn werkwijze
Contact
Gratis
Testimonials
Archief

 

 

 

facebook Monique van der Meer

Hier treft je overpeinzingen van mij aan.

In 2011 was ik in Brighton, Engeland. Met veel plezier heb ik daar les gekregen van een van de grondleggers van NLP: Richard Bandler. De studieperiode leverde me twee nieuwe diploma's op.

  • In november 2011 kreeg ik van Richard Bandler, John la Valle en Kate Benson het certificaat voor Altered States, Shamanic States and basic Brain Exploration
  • In oktober 2011 kreeg ik van Richard Bandler, John la Valle en Kate Benson het certificaat voor Specialist Practioner in Neuro Hypnotic Repattering TM

      Richard bandler

          Ik sta links van Richard Bandler


      John la Valle

         en hier sta ik rechts van John la Valle

___________________________________________________________

Zondag 11 september 2011 gaf ik een lezing bij uitgeverij Attrakt. Attrakt is een uitgeverij voor en door coaches, trainers en consultants. Kortom, mensen die hun boek of CD in de praktijk van hun eigen werk gebruiken. Op die manier publiceert uitgeverij Attrakt boeken waar je echt wat aan hebt. Mijn boek Twinkeling is uitgegeven bij Attrakt.


Eigenlijk is deze lezing met een woord samen te vatten: wauw! Wat een positieve reacties kreeg ik. Dat maakt me trots! De mannen hielden 's ochtends een vrij zakelijk verhaal en de vrouwen waren 's middags juist heel persoonlijk. Ik vertelde iets over rouwverwerking en over mijn boek Twinkeling, een volwassen sprookje over verliesverwerking.


De reacties op mijn verhaal waren zeer positief. Mensen zeiden: 'wat een kracht', 'je kunt anderen hiermee helpen', 'je bent een voorbeeld', 'ik voel je liefde', 'je kinderen kunnen nu al trots op zo'n moeder zijn'.
Je kunt je voorstellen hoe trots ik me daarbij voel. Dus: WAUW!

Bezoeker Peter Jan van Haastert mailde me na afloop van de lezing:

Vanmiddag heb jij in De Roos verteld over jouw drie kinderen en hoe jij er in geslaagd bent om hen daadwerkelijk een plek in je lichaam en je leven te geven. Ik beloofde je na lezing van je boekje een reactie te mailen.

Een vriendin die dit jaar op 75-jarige leeftijd is overleden, heeft haar dochtertje toen zij 11 jaar was, verloren. Maar tot op de dag van haar heengaan sprak zij over haar en verheugde zich op hun weerzien.
Ook ik geloof - ben er van overtuigd - dat er leven is na de dood en dat we onze dierbaren weer zullen ontmoeten.

Ik denk dat jouw zonen - als jij je bij hen voegt - naar jou toe zullen rennen en roepen hoe trots zij op jou zijn.

Tot dat moment: ga door met het troosten en helpen van mensen die wat voor soort verlies ook moeten verwerken.


Een andere reactie van een moeder van vijf overleden kindjes:
Twinkeling is een mooi boekje. Ik kreeg kippenvel toen ik het las. Ik herken dat de twinkeling in mijn ogen weg is, dat zeggen veel mensen.


___________________________________________________________


Ik heb iets met vlinders

Thuis, in mijn woonkamer staat een doosje. Het is een klein, oud kistje met een verweerde tekening. Bijna versleten. Toch is het een mooi doosje, het ademt leven. Voor mij staat dit symbool voor verdriet en hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Een doosje kan nog zo mooi zijn, iets erin wegstoppen zoals verdriet, is nooit een echte oplossing. Daarom zocht ik naar een manier om naar mijn verdriet te kijken. Voorbij alle emotie wilde ik verwonderd worden door de schoonheid. Want dat is mijn overtuiging: alle verlies brengt iets moois teweeg. Vroeger of later ervaar je dat.

Wanneer je dit kistje in mijn woonkamer nu letterlijk opent zul je vlinder zien liggen. Een echte vlinder, gevonden door mijn partner Frank. Terwijl hij de hond uitliet in het bos, zag hij deze wonderschone vlinder liggen. Hij dacht aan mij en nam dit dode diertje mee naar huis. Vlinders zijn het symbool voor transformatie, groei en ontwikkeling. Precies wat wij de laatste jaren hebben doorgemaakt. Dat heeft natuurlijk alles met onze kinderen te maken die te vroeg geboren werden en overleden.

En er is meer waarom de vlinder mijn symbool is geworden.

De deksel van het begrafeniskistje werd gesloten met vier verschillende vlinders, uit hout gesneden. Die hebben daarna weer model gestaan voor mijn vlindertatoeage met in iedere vlinder de voorletters van de jongens. Je kunt hem zien op mijn linkerschouder, vlakbij mijn hart.

Over de vlinder wordt ook gezegd dat het de ziel van overledene meeneemt naar een volgend niveau, weg van deze aarde. Daarom leven vlinders zo kort, zijn ze zo teer en is hun schoonheid uniek. Ook dat beeld raakt me. De ziel van mijn kinderen was teer, ze leefden veel te kort en hun schoonheid was overweldigend.

Net zoals een rups tijd nodig heeft om uit te groeien tot een vlinder, had ik tijd nodig om de diepere schoonheid van het bestaan van mijn drie baby’s te zien. EvaBenjamin leerde me dat ik veel sterker was dan ik dacht. Milan liet me alle liefde voelen die ik in me heb. Valentijn leerde me van het moment te genieten.

Ik heb dus heel bewust gekozen voor een vlinder in mijn logo. Het is niet zomaar een vlinder. Het is de vlinder die Frank ooit gevonden heeft in het bos en voor me meenam. Dit is wat je ziet als je het doosje in mijn woonkamer opent.

Als ik nu een vlinder zie, geniet ik. Ik weet dat ik de keuze heb om me goed te voelen en dat ik verder kan na een verdrietige periode omdat er in al het verdriet zoveel liefde en schoonheid zit.

Met de NLP-technieken ontdekte ik dat ik regie heb over mijn gevoelens. Ze zijn eenvoudig te leren. Neem gerust contact met me op wanneer je meer wilt weten of wanneer je wilt ervaren hoe het is om je goed te voelen.

___________________________________________________________

Geef het een plekje
Na het verlies van mijn eerste kindje, zeiden professionele hulpverleners: ‘Geef het een plekje’. Deze echo hoorde ik ook na het verlies van ons tweede én ook bij ons derde kindje. Maar niemand kon mij vertellen hoe ik dat kon doen.

Verdriet een plaats geven, het klinkt voor mij alsof je pijn, woede, verdriet en machteloosheid wegstopt in een doosje. Het doosje kan nog zo mooi zijn, iets wegstoppen is nooit een echte oplossing. Ik zocht naar een manier om dat doosje te openen en instaat te zijn erin te kijken. Voorbij alle emotie wilde ik verwonderd worden door de schoonheid. Want dat is mijn overtuiging: alle verlies brengt iets moois teweeg. Vroeger of later ervaar je dat.

Het eerste moment om mijn verdriet los te laten, kwam in Portugal. Op het uiterste puntje van Europa. Op ´het einde van de wereld´ lukte het me om de knoop door te hakken. Mijn dieptepunt was voorbij toen ik besloot om niet te springen van de klif, maar om te leven. Maar dan wel een leven met mijn partner en een leven waar ik gelukkig van zou worden. Mijn kinderen werden mijn eikpunt. Ik bedacht de mythische oplossing waarbij ik als moeder verantwoording afleg aan mijn kinderen. Hoe zou ik het ooit kunnen verantwoorden als mijn kinderen me alleen maar ongelukkig en verdriet brachten. Ik wilde een moeder zijn waar mijn zonen trots op zijn. Dat was mijn drijfveer.

Kort na dat besluit om te leven lag ik op het strand in de Algarve. Een geluksgevoel overviel me. Ik lag daar dankzij mijn derde zoon. Hij had me daar gebracht. Het was het eerste gevoel waarbij mijn verdriet omgezet werd in geluk. Slechts drie maanden na zijn overlijden, maar ook drie jaar na de geboorte van onze eerste zoon.

In 2004 nam ik het besluit om me weer goed te voelen. Mijn levenservaring heeft me sterk gemaakt. Lange tijd dacht ik erover om mijn persoonlijke verlieservaringen te gebruiken als coach. Ik volgde de post HBO studie Verlieskunde. Nu, met NLP, kan ik er handen en voeten aangeven.badge

luister hier naar mijn ontspanningsoefening

Twinkeling - een volwassen sprookje over verliesverwerking
€ 14,95
Uitgeverij Attrakt
ISBN 9789460510052
klik hier voor meer informatie.

Je kunt mij ook inhuren als tekstschrijver.Monique van der Meer - NLP coach | tel: 0909 - 0126 keuzenummer 46 (80 cent per minuut) | info@moniquevandermeer-nlpcoach.nl | KvK. 05086602