Home
Over Monique
NLP
Het enneagram
Mijn werkwijze
Contact
Gratis
Testimonials
Archief

 

 

 

facebook Monique van der Meer

In de eerste sessie bepalen we samen jouw enneagramtype. Het enneagram gaat ervan uit dat er negen types mensen zijn met allemaal een eigen persoonlijkheid. Door erachter te komen welk type je bent, kom je te weten wat voor jouw persoonlijkheid je gedragingen en je valkuilen zijn.

Het enneagram is een goed middel om jezelf en de mensen in je omgeving beter te begrijpen. Het geeft inzicht in je eigen gekte.

Het enneagram is een eeuwenoud model dat in het Grieks letterlijk ‘negen’ (ennea) en ‘punt’ (gramma) betekent. Het is een dynamische cirkel die negen persoonlijkheidstypes en hun onderlinge interacties beschrijft. Elk type heeft zijn eigen strategie die succes, maar ook beperkingen met zich meebrengt; negen patronen van denken, voelen en handelen.Je kunt iets van meerdere types in je hebben, echter één type is dominant. Dit basistype heeft iedereen vanaf een jonge leeftijd.
De verschillende types:
1. De perfectionist, wil goed zijn en dingen verbeteren;
2. De helper, wil geliefd zijn of worden;
3. De succesvolle werker, wil zich waardevol en geaccepteerd voelen;
4. De romanticus, wil begrijpen wie hij is en zichzelf uitdrukken;
5. De analist, wil de wereld om zich heen begrijpen en competent zijn;
6. De loyalist, wil zekerheid en veiligheid;
7. De levensgenieter, wil blij, gelukkig en tevreden zijn;
8. De baas, wil zichzelf beschermen door sterk en vol zelfvertrouwen te zijn;
9. De bemiddelaar, wil in eenheid en harmonie met anderen leven.

Elk type in het enneagram is met de naastgelegen typen verbonden (de zogenaamde vleugels). Daarnaast ga je onder druk met de pijlen mee naar je ‘stresspartner’. De neiging bestaat dan dat je je gedraagt volgens de negatieve uitingen van dit type. Als je je goed voelt ga je tegen de stroom in naar je andere pijlpartner, je ontspanningspunt.

Ik ben een type 1, Perfectionist met een sterke vleugel van de 2, de Helper.

Voor wie
Zoals ik al zei is het enneagram een prachtig hulpmiddel waarmee je inzicht krijgt in je eigen gekte. Ook krijg je duidelijkheid over je stressreacties en hoe jij het makkelijkst kunt ontspannen. Wanneer je inzicht wilt krijgen in jezelf en in de mensen in je omgeving, is het enneagram een eenvoudig hulpmiddel.

Je kunt op internet zelf meerdere tests doen, maar dat is niet verstandig. Je zult zien dat deze test geen duidelijk beeld geven. Je kunt bij meerdere types uitkomen. Ook mis je vaak een uitleg over de functies van de onderlinge lijnen binnen het enneagram. Door een persoonlijk gesprek krijg je allereerst duidelijkheid over het enneagram zelf en vervolgens duidelijkheid in je eigen type.

Naast een coachingsessie met NLP en een bijbehorende enneagramtypebepaling, kun je ook een afspraak met me maken om alleen over je enneagramtype te praten. Kijk voor meer informatie bij ‘Mijn werkwijze’.

badge

luister hier naar mijn ontspanningsoefening

Twinkeling - een volwassen sprookje over verliesverwerking
€ 14,95
Uitgeverij Attrakt
ISBN 9789460510052
klik hier voor meer informatie.

Je kunt mij ook inhuren als tekstschrijver.

Monique van der Meer - NLP coach | tel: 0909 - 0126 keuzenummer 46 (80 cent per minuut) | info@moniquevandermeer-nlpcoach.nl | KvK. 05086602